La Rifa d’Ous de Sora se celebra el diumenge de Pasqua a la tarda. És una de les festes més antigues de Catalunya i Sora un dels pocs pobles que en continua la tradició.
Que la festa giri entorn dels ous era degut a l’excés de producció que patien els pagesos. En aquella època de l’any les gallines ponien molt, i des de Carnestoltes (botifarra d’ou) a Pasqua (mones tradicionals amb ous) passant per la crema de Sant Josep, els pagesos donaven ous al caramellaires o bé a l’església.
A Sora no s’han fet mai caramelles, però si la Rifa d’Ous, que servia principalment pel manteniment de l’Església. A principi de la Setmana Santa, el capellà i l’escolà passaven per totes les cases a fer el salpàs (prèviament els habitants de la casa havien preparat un plat amb sal i aigua per tal que el capellà pogués beneir la casa). Les cases que tenien gallines guardaven dues dotzenes d’ous, i el Dijous Sant les portaven a l’església en agraïment per la benedicció de la casa i perquè el mossèn o bé la junta parroquial pogués fer la Rifa.
La Rifa d’Ous sempre s’ha fet davant de Can Corominas i consisteix en un fàcil joc de cartes. Es reparteixen cartes a un preu simbòlic i un cop venudes totes es talla pel mig un altre joc. A qui tingui la carta que surt se li entrega mitja dotzena d’ous. D’aquesta manera tots els veïns, tant ara com abans, participaven en el joc i els diners que es recollien es donaven a l’Església. Cal remarcar que d’uns anys cap aquí també, a part d’ous, hi ha cava, llonganisses i fins i tot alguna mona!
Popularment i amb un to una mica còmic, a Sora sempre se n’ha dit La Rifa dels Ous del Rector.